Metelli

metelli

Од своето основање во 1962 година компанијата Metelli SpA е една од најзначајните произведители и дистрибутери на авто делови, пред се зглобови, полуосовини и делови од мотор за сите типови на моторни возила.

Со купување на компанијата Graf Co. во 2001 година, Metelli го збогатува својот асортиман и започнува со производство на водни пумпи и кочиони дискови за патнички и комерцијални возила.

Денес Metelli годишно произведува 36 милиони авто делови во сите три свои фабрики и извезува во повеќе од 90 земји насекаде во светот. 60% од производството на Metelli се однесува на делови кои се употребуваат во прво вградување, а останатиот дел се произведува и се дистрибуира на пазарот за резервни делови.

Високиот квалитет и максималната посветеност се основните принципи според кои се води оваа компанија.

Metelli

Наша Понуда
  • зглобови
  • плочки за кочници
  • водни пумпи
  • сет манжетни

CVJ-Metelli-Oriz