Новости

Нов продажен објект Чаир

Со цел да се доближи до дел од комитентите Крис и Том на 23 Јануари 2019 отвори  подружница во населбата Чаир.

ул Џон Кенеди бр.11

На главната улица Џон Кенеди спроти школото Цветан Димов до сервис Спасе

phone02/2642-277

phone075/240-144

Uncategorized0 comments

Крис и Том EXPO 2018

На 5 Мај 2018 година во рамки на фирмата се одржа вториот саем за автоделови „Крис и Том EXPO 2018“. На саемот беа претставени 10 изложувачи – реномирани производители на автоделови од Европа, најголем дел од Германија.
Крис и Том уште еднаш сака да потенцира дека квалитетните оригинални авто делови обезбедуваат подобри перформанси на моторните возила, но истовремено придонесуваат во сигурноста и безбедноста во собраќајот.
Повеќе од 400 посетители – комитенти имаа можност да добијат информации од прва рака за најновите иновации, идеи и технички решенија во областа на автоделовите.
По завршување на саемскиот дел се одржа и коктел забава со доделување на награди на најуспешните партнери.

Uncategorized0 comments

Нов продажен објект

Со цел да се доближи до дел од комитентите Крис и Том на 21 Февруари 2018 отвори подружница во населбата Кисела Вода.

Објектот се наоѓа на

map

ул Првомајска бр.20

(Од семафорите кај Цементара кон Пинтија после 300 метри во зградата на Церес од десна страна).

Контакт телефони

phone02/2455 658

phone078 418 279

Uncategorized0 comments

Продажна акција Филтрон

Крис и Том во соработка со ФИЛТРОН организираат голема летна акција на филтери во период од 05.05.2017 до 05.06.2017 година – Купи ФИЛТРОН филтери и освои награда…

image001

Uncategorized0 comments

Се одржа првиот саем за автоделови МКМ

За прв пат во Македонија, на 27 Мај во Хотел Александар Палас се одржa саем за автоделови на кој се претставија 22 изложувачи – реномирани производители и добавувачи на автоделови од Европа, најголем дел од Германијa.

Покрај Крис и Том организатори и носители на настанот беа и другите два члена на GAU International  Мега Ауто Партс и СР Мега Ауто.

Повеќе од 600 посетители-комитенти на организаторите имаа можност да добијат информации од прва рака за најновите иновации, идеи и технички решенија во областа на автоделовите.

По завршувањето на саемскиот дел се одржа коктел забава со доделување на награди на најуспешните партнери во која главен збор имаа Драган Б.Костиќ и Бени Шакири со неговиот бенд!

Uncategorized0 comments

Нов продажен објект

Со цел да се доближи до дел од комитентите Крис и Том на 18 Мај 2016 отвори  подружница во населбата Ѓорче Петров.

Објектот се наоѓа на

mapул Шидска Бр 2

(100 метри после кружниот  ток – спроти Тинех маркетот).

Контакт телефони 

phone02/2030 600

phone076 271 811

Uncategorized0 comments

Navak ECO FRICTION Days 12-14 Maj 2016

Крис и Том во организација на Federal Mogul беше во посета на Navak центарот во близина на Белград.
Овој пат дел од вработените во Крис и Том и 12 комитенти( претежно за прв пат) имаа прилика да ги тестираат плочките Ferodo – ECO FRICTION.

Самото тестирање покажа ( на возило Golf 7) ист пат потребен за застанување на ECO FRICTION плочките со плочките од прво вградување присутни на другото возило ( истотака Golf 7 ).
Покрај тестирањето на ECO FRICTION плочките, присутните се запознаа и со доста информации околу безбедноста при возењето.

Uncategorized0 comments